Bescherm de huid!

De temperaturen blijven maar stijgen deze week! En maar goed ook, die mooie zonnestralen zorgen namelijk ook voor de aanmaak van vitamine D, die we o.a. nodig hebben voor onze botten, spieren en weerstand. Maar, meer zon betekent ook goed smeren! Het is belangrijk om de huid in te smeren met een zonnefactor, eigenlijk het hele jaar door, want de zon schijnt natuurlijk heel het jaar, maar vooral in de felle zon is dit belangrijk.

De zonnefactor beschermt de huid tegen uv-straling. Deze straling kan schade brengen aan de huid, zoals verbranding en op de lange termijn leidt blootstelling aan uv-straling tot huidveroudering en rimpels en kan dit zelfs huidkanker tot gevolg hebben. Daarnaast beschermt een crème ook tegen uitdroging van de huid, maar om uitdroging tegen te gaan is het ook belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen.

Het smeren van een zonnefactor is vooral belangrijk tussen 12.00 en 16.00 uur, wanneer de zon het felst schijnt. Factor 15 is vaak voldoende, maar blijf om de paar uur smeren, zolang je aan de zon wordt blootgesteld. Het is ook belangrijk om te letten op de houdbaarheid van de crème of olie.

Wil je het natuurlijk houden? Er zijn tegenwoordig voldoende keuzes voor zonnecrème of olie op natuurlijk basis. Ook hebben veel oliën zelf een factor, een goed voorbeeld hiervan is wortelzaadolie. Naast het insmeren van zonnecrème, kun je de huid ook beschermen door het te bedekken met kleding of een pet, of door de schaduw op te zoeken.

Ik wens jullie veel zonplezier, maar geniet verantwoordelijk en met mate!

Geef een reactie